Kirsten & Ralph

Drie eh… twee keer is scheepsrecht!

In de maand december lijkt het wel of de Sint of de Kerstman me altijd verwent met bijzondere verhalen van bruidsparen. 
Ik ontving een mailtje van onze gemeente Katwijk: Anke, er is een echtpaar, dat graag opnieuw wil trouwen en ze vragen of jij beschikbaar bent. Het schijnt, dat je hen op 8 december 2002 getrouwd hebt maar helaas hebben ze, om bepaalde redenen hun huwelijk in december 2010 laten ontbinden. Nu willen ze weer opnieuw trouwen. Het “hoe” en “waarom” willen ze je graag zelf uitleggen. Uiteraard ben je dan benieuwd naar dit bijzondere verhaal, je vraagt je ook af: Is het wel verstandig om voor de tweede keer met dezelfde partner te trouwen? Wel, in dít geval zéker! Ze waren nog geen dag zonder elkaar geweest maar door financiële problemen was het in december 2010 beter hun scheidingspapieren te tekenen. Dat gebeurde exact op 8 december, 10 jaar na hun huwelijk. En nu het leven er weer rooskleurig uitziet, wilden ze ook weer dolgraag trouwen. Hoe mooi is dat! En ook graag op 8 december, een memorabele datum voor hen. Alleen de ouders kwamen mee, een klein, intiem moment. Als je dan na een paar dagen onderstaand briefje krijgt, ben je als trouwambtenaar heel blij, dat je deze twee mensen weer extra gelukkig kon maken:
Beste Anke,
zoals je wist was het huwelijk voor Kirsten en mij “slechts” een formaliteit maar de wijze, waarop jij ons hebt getrouwd was veel méér dan slechts een formaliteit. We hebben echt genoten!
Tijdens onze lunch raakten we maar niet uitgepraat over de wijze waarop je het hebt gedaan. Echt super bedankt! Misschien op 8 december volgend jaar nog een keer 🙂!
Nogmaals dank voor de, écht leuke ceremonie!
Kirsten en Ralph