Trouwen in het buitenland

Regelmatig nemen bruidsparen mij mee naar het buitenland.

Als bruidspaar wil je het iedereen naar de zin maken. Dus hoe bijzonder is het, als je gasten in hun eigen taal worden toegesproken. Ze zullen het zeer waarderen, dat je een trouwambtenaar hebt meegenomen die hen overal bij betrekt, zodat ze niets van jullie mooie verhaal hoeven te missen.

Zo was ik in een klein dorpje in Zuid Frankrijk, waar de ouders van de bruid al jarenlang een huis hadden. Als kind droomde zij er al van om daar “son grand amour” te trouwen. Haar aanstaande kwam dan wel uit Nederland maar getrouwd werd er in het prachtige kapelletje van het dorp. De ceremonie startte ik in het Frans, want het bruidspaar had tegen niemand gezegd dat er een Nederlandse ambtenaar zou komen.

Bonjour aux futurs mariés, aux parents… C’est un grand honneur pour cette commune qu’un couple hollandais a choisi de se marier ici! En ik sprak nog wat Frans en daarna zei ik: Ah, pardon, pas tout le monde parle français, I can try to speak some English (dat zei ik met een zwaar Frans accent) en direct erna: of ik spreek gewoon Nederlands… De opgeluchte gezichten, die ik toen voor me zag en het applaus: geweldig! Al hun gasten hadden bij aanvang van de ceremonie natuurlijk gedacht: “Verdorie ik versta er helemaal niets van!” Na afloop dronken we champagne op het pleintje voor de kapel: een feest om mee te maken!

Het huwelijk in Italië was ook onvergetelijk. De dag voor en de dag na het huwelijk: stralend weer! De dag van het huwelijk: regen, hagel… Gelukkig liet het bruidspaar zich niet van de wijs brengen en werd het een onvergetelijke ceremonie. Het bruidspaar gaf elkaar een lied cadeau en een Italiaanse operazangeres vertolkte dat zó mooi, dat niemand het droog hield (ook deze trouwambtenaar niet…).

 

Trouwen met je eigen ambtenaar

Een andere keer was ik in Spanje en het huwelijk werd voltrokken naast het zwembad van het familiehuis. In het vliegtuig zat ik naast de twee grootmoeders dus ik heb hen nog heel wat wetenswaardigheden ontfutseld over hun kleinzoon.

De meeste echtparen, die in het buitenland trouwen, kiezen ervoor hun huwelijk eerst in Nederland te sluiten ( eventueel op een kosteloos uur, dat kan in iedere gemeente). Daarna kun je trouwen op je droomlocatie met je eigen ambtenaar.

De ceremonie was uiteindelijk ONVERGETELIJK, alle dierbaren waren aanwezig, het weer was prachtig, de catering was uitstekend en “last but not least” de huwelijksvoltrekking door Anke was zeer speciaal, emotioneel en toch informeel met een hele mooie toespraak en leuke anekdotes. Wij bewaren hier nog altijd hele mooie herinneringen aan!!

Gerard & Michiel

Deze zomer het Anke Minnee ons getrouwd in de heuvels van Modena, Italië. Wat een geweldige dag vol warmte, liefde en blijdschap. De ceremonie met opera zangeres en natuurlijk Anke heeft diepe indruk op ons gemaakt. De vrolijke en liefdevolle woorden van Anke hebben er voor gezorgd dat we dit moment nooit zullen vergeten. Ronduit fantastisch! Grazzie mille Anke Minnee!!

Manon & Jan

Benieuwd naar mijn werkwijze?

Bekijk hier